AsfergNet

Asferg - DIN BY - Fremtid og Fællesskab

Sidste nyt vedrørende ”operation ny købmand i Asferg”

Asferg den 29. Oktober 2017

Sidste nyt vedrørende ”operation ny købmand i Asferg” 

 

Mange tak for den store opbakning til alle 150 fremmødte i forbindelse med gårsdagens grisefest. Samtidig en stor tak til alle frivillige, der gav en hjælpende hånd.

 

Hermed følger hovedessensen af aftenens information og diskussion under punktet – sidste nyt vedrørende ”operation ny købmand i Asferg”.

  

Der arbejdes med en løsning, der foruden Asferg og omegn Invest involverer kurator, Dagrofa og Sparekassen Kronjylland.

 

Kurator

Kurator er udpeget den 16.oktober 2017

Mandag den 30. Oktober 2017 forventer vi besked fra kurator om, hvor vidt boet ønsker at indtræde i huslejeaftalen. Endvidere om vi skal forvente at boet foretager oprydning og rengøring af lejemålet.

Vi forventer at kunne disponere over ejendommen fra onsdag den 1. November 2017.

Asferg og omegn Invest skal anmelde skyldigt tilgodehavende i boet – herunder lån, skyldig husleje og omkostninger i forbindelse med oprydningen. Der forventes ingen dækning fra boet.

 

Dagrofa

Det er Dagrofas helt klare opfattelse, at der er basis for en rigtig god købmandsforretning i Asferg. Flere rigtig gode kandidater har meldt sig, hvoraf mindst 3 er meget kvalificererede.

Vi har bedt Dagrofa om at foretage de nødvendige tests og finde den absolut bedste kandidat. Dagrofa har meddelt os at man har en ”super kandidat” klar.

Da vedkommende i øjeblikket arbejder indenfor branchen vil der først blive sat navn på, når de endelige aftaler er på plads. Dagrofa har dog orienteret os om, at Hanne og Finn ikke er på banen, idet de udelukkende vil koncentrere sig om Ravnkilde.

 

Sparekassen Kronjylland

Vi vil meget gerne have Sparekassen Kronjylland som bankforbindelse for den nye købmands driftsselskab, enten med en kassekredit eller et lån.

Sparekassen Kronjylland vil i givet fald foretage løbende kreditvurdering og gennemgang af kvartalsvis budgetopfølgning. Sagt med andre ord – de vil være vagthund for Asferg og omegn Invest og holde øje med at det hele forløber planmæssigt.

 

Økonomi

Driften skal bruge kr. 500.000,- hvoraf Dagrofa forventer at den nye købmand kommer med kr. 250.000 som egenkapital, eventuel delvis via lån fra Sparekassen Kronjylland.

Asferg og omegn Invest skal komme med de resterende kr. 250.000,- , enten som direkte udlån eller som sikkerhed for købmandens tilsvarende kassekredit hos Sparekassen Kronjylland.

Asferg og omegn Invest skal derudover polstres med minimum kr. 50.000,-, gerne lidt mere til dækning af manglende husleje, oprydning og mindre klargøringsreparationer.

Støtteforeningen skal med andre ord indsamle minimum kr. 300.000,-. Aktuel status forud for aftenens arrangement var kr. 170.000,-

Eksisterende leasingkontrakter overtages af den nye købmand og indarbejdes i de kommende driftsbudgetter.

Fremtidig husleje til Asferg og omegn Invest fastsættes til kr. 8.500,- månedligt svarende til tidligere niveau samt afdrag på lån.

 

Tidsplan/arbejdsopgaver

I den kommende uge udarbejder Dagrofa sammen med ”topkandidaten” driftsbudgetter og afstemmer forventninger, herunder krav til egenkapital og økonomi. Sparekassen Kronjylland mødes i den efterfølgende uge med Dagrofa og ”topkandidaten” og foretager intern kreditgodkendelse.

Asferg og omegn Invest og støtteforeningen skal foranledige oprydning og klargøring af ejendommen/butikken til åbning. Vi har brug for al den hjælp vi kan få. Vi melder ud, så snart vi har et overblik over de forskellige arbejdsopgaver.

Indsamlingen fortsætter i de kommende tre uger – til og med søndag den 19. november 2017, hvor vi som minimum skal have indsamlet de resterende kr. 130.000,-.

Forventet åbningsdato for den nye købmand er fredag den 1. december 2017.

 

Vi forventer at præsentere den nye købmand på et borgermøde, så snart vi har indsamlet de nødvendige penge.

 

 Vi skal hurtigt i mål

Vær med til, at vi i fællesskab igen får en købmandsbutik i Asferg. Kom med donationer og meld dig ind i støtteforeningen.

 

Indmeldelse og indbetaling

Indmeldelse i støtteforeningen kan ske ved indbetaling af årligt kontingent på Kr. 100,- til konto nr. 9365 – 0012348967 i Sparekassen Kronjylland. Donationer kan ske på samme konto nr.

  

Reserver søndag den 17. december til Støtteforeningens julebanko

Nærmere information følger senere

 

 

Med venlig hilsen

Støtteforeningen ”Vestergade 16”

Kontaktperson: Claus Edelgaard Nielsen

Tlf. 40 30 33 04 / E-mail: v16asferg@gmail.com

Visninger: 216

Kommentar

Du skal være medlem i AsfergNet for at tilføje kommentarer!

Gå med i AsfergNet

Kontakt

Netadministrator

Jens Peter Hansen

mail@asfergnet.dk

© 2018   Created by Netadministrator for AsfergNet.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor